Wie groen doet, groen ontmoet. Wij planten bomen! - MeubelZwagerij

Wie groen doet, groen ontmoet. Wij planten bomen!

planten bomen

Wist je dat zo’n 80%(!) van de oorspronkelijke bebossing op onze aarde vernietigd of verdwenen is? Dit is natuurlijk een schrijnend hoog percentage. Wij van MeubelZwagerij vinden dan ook dat het hoog tijd is om meer bomen te planten en dat gaan we dan ook doen. In samenwerking met de gemeente Wierden zetten wij dan ook ons beste groene beentje voor! In dit blog vertellen we je er graag meer over:

Bomen zijn ontzettend belangrijk voor ons en de aarde

Er zijn zoveel verschillende redenen waarom wij het belangrijk vinden om bomen te planten. Natuurlijk zijn ze erg mooi en ruiken ze heerlijk, maar dat zijn zeker niet de belangrijkste redenen. Bomen zorgen namelijk onder andere voor:

Schonere lucht
Grondstoffen Herstel van ecosystemen
CO2-opname
Zuiver water
Biodiversiteitsbehoud

Maar jullie verkopen eikenhout

Dat klopt! Wanneer een boom een bepaalde leeftijd heeft bereikt neemt het vermogen van de boom aan CO2 -opslag af. Deze bomen worden gekapt voor duurzaam hout. Het eikenhout dat wij gebruiken is duurzaam hout. Wist je dat dit zelfs een van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN is? Daar doen wij graag aan mee.

Zo doen wij dat:

Omdat wij het belangrijk vinden dat deze aarde toch weer groener wordt hebben wij de koppen bij elkaar gestoken. Hoe kunnen wij iets terugdoen voor deze aarde die wij eigenlijk ‘lenen’? Wij en waarschijnlijk ook jij, willen graag dat onze kinderen en kleinkinderen in goede gezondheid op een zo gezond mogelijke aarde leven.

Na heel wat nadenken en brainstormen kwamen wij uit bij een plan en hebben dat voorgelegd aan de gemeente Wierden. De gemeente Wierden is de gemeente waarin wij gevestigd zijn.

Wij hebben het plan bedacht dat wij bomen gaan terug planten voor het duurzame eikenhout dat wij gebruiken voor onder andere onze tafelbladen. Voor iedere 15 tafelbladen die wij verkopen planten wij een boom terug. Zo hopen wij onze gemeente nog groener te krijgen dan dat ze al is.

Natuurlijk hopen we dat dit zo’n groot succes zal worden dat andere bedrijven dit plan overnemen in hun gemeente. Misschien gaat het bij ons wel zo goed dat wij uiteindelijk ook een andere gemeente van bomen mogen voorzien!

planten bomen