Eettafels bestellen bij Meubelzwagerij

Eiken eettafels

Op deze pagina stel je zelf een massief eiken eettafel samen, bedoeld voor binnen. Bij het samenstellen van deze tafels bepaal je zelf de afmeting, behandeling en soort onderstel. Door zelf de lengte en de breedte van de tafel te kunnen bepalen, is de eiken tafel altijd passend in de ruimte die jij voor ogen hebt. Ook de soort behandeling zorgt ervoor dat het passend is bij de rest van het interieur. Ga jij voor een eettafel met gevulde of open noesten? Kies jij voor een rechte rand of voor een ruigere uitstraling door voor een tafel met een boomstamrand te gaan? Bepaal het zelf! Kom langs in onze werkplaats om kleuren en materialen te bekijken. Het is ook mogelijk om een staaltje te bestellen, zodat je rustig kunt bekijken of de behandeling aan jouw wensen voldoet.

Staat jouw gewenste maat of soort onderstel niet bij de keuzemogelijkheden op onze website, dan kun je jouw wensen kenbaar maken bij ons middels de contactpagina. Wij zullen zo snel mogelijk daarop reageren.

Levertijd eiken eettafels: 6-8 weken.
De eettafel wordt GRATIS bij jou thuis geleverd en op de plek gemonteerd. De chauffeur heeft alleen een helpende hand nodig bij het neerzetten van de tafel op de juiste plek.

Prijs

tot

Vorm

Materiaal

Type

FAQ - Eettafels

Kan een stalen onderstel ook buiten staan?

Meubelzwagerij maakt onderscheid tussen stalen binnen tafelpoten of buiten tafelpoten. Het verschil zit in de keren dat een stalen tafelpoot gepoedercoat wordt. Buitenpoten worden dubbel gepoedercoat, zodat ze extra beschermd zijn tegen de verschillende weersinvloeden.

Hoe kan ik een eettafel het beste onderhouden?

Eiken tafels kun je beste afnemen met een vochtige doek met water. Reinigingsmiddelen worden gezien de behandeling afgeraden en zijn niet nodig. Met onze onderhoudsolie krijgt je reeds behandelde tafel een mooie warme kleur. Het benadrukt de aanwezige jaarringen en noesten in het tafelblad. We hebben 2 soorten onderhoudsolie: De hard wax olie is stofdroog na 3 uur. Na 48 uur is de hard wax Olie uitgehard en is je tafel beschermd tegen vlekken van buitenaf. Herhaal dit desgewenst tot 1 á 2 keer in de 1 á 2 jaar.  De onderhoudsolie is een zeer dunne olie die op elke behandelde tafel met olie gebruikt kan worden. De onderhoudsolie is zeer eenvoudig aan te brengen met een stofvrije doek. Een combinatie van beide is aan te raden. 1x per 2 jaar de hardwax olie en 2 keer per jaar de onderhoudsolie.

Wat is de levertijd van een eettafel?

De gemiddelde levertijd van eiken tafels met stalen onderstel is 6-8 weken. Nadat een order is ontvangen wordt deze in de werkplaats op maat gemaakt. Zodra jouw op maat gemaakte tafel klaar is, word je door één van onze medewerkers gebeld om het moment van leveren te plannen. De chauffeur monteert de tafel op de gewenste plek, wel heeft hij een handje nodig om de tafel naar de gewenste plek te tillen.

Wat is de standaardhoogte van een eettafel?

De hoogte van een eiken eettafel is 76 cm hoog, tot aan de bovenkant van het blad. De hoogte van een eettafel tot aan de onderkant van het blad is 72 cm. De dikte van een standaard eiken tafelblad is bij Meubelzwagerij 4 cm. De hoogte van een keramieken eettafel is 76 cm.  De hoogte tot aan de onderkant van het blad is ongeveer 72 cm. Het keramieken blad heeft zelf een dikte van 12 mm, maar wij geven daarbij wel het advies om de onderkant te verstevigen met een zwarte plaat van multiplex van 25 mm dikte.

Ik heb een stalen tafelpoot in gedachten, maar ik zie het niet op jullie website staan. Wat nu?

Ook onze tafelpoten worden op maat gemaakt, dus hierin zijn ook eigen ideeën welkom. Geef jouw idee  (graag met voorbeeld tekening en/of foto) door per mail (info@meubelzwagerij.nl)

Kan ik een staaltje bestellen voordat ik een eettafel bestel bij Meubelzwagerij?

Ja, dan kan. Ga naar www.meubelzwagerij.nl Onder het kopje eiken eettafels vind je “stalen en monsters”. Op onze website bestel je een proefstukje in de gewenste kleur(en). Wij versturen zo snel mogelijk het proefstuk in de gewenste kleur naar je op. Zodra je ervoor kiest om de tafel te bestellen, krijg je het aankoopbedrag van het staaltje retour.

Van welke materialen worden de eettafels van Meubelzwagerij gemaakt?

Meubelzwagerij maakt hoofdzakelijk gebruik van eiken hout, steigerhout, keramiek en HPL. Onze eettafels en salontafelsmaken we vooral van eiken hout. Daarnaast hebben we ook eettafels en salontafels van keramiek, die zowel voor binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Voor buitentafels maken we ook gebruik van douglashout.